Posts

Posts uit maart, 2020 tonen

Coca Cola Pop Art

Afbeelding
Jij gaat de nieuwe reclame poster maken voor Coca-Cola!  Waarop moet je letten bij het maken van de poster: de poster moet opvallen: dus gebruik kleuren die opvallen! gebruik je fantasie: gekke tekening en vormen zijn juist goed! Veel succes!

Schrijven groep 6 - 18 maart

Dieren weetjes De tong van een blauwe vinvis weegt net zoveel als een olifant. De massieve tong van de blauwe vinvis kan wel 3600 kilo wegen. Een jachtluipaard is sneller dan een Ferrari. Een jachtluipaard kan binnen slechts drie seconden versnellen vann 0 tot 95 km/uur. Dat is sneller dan een Ferrari Enzo.

Schrijven 12 maart - groep 6

75 procent Welk dier bestaat voor 75% uit wol? Een wolf. De tong van een kameleon De tong van een kameleon kan twee keer zo lang zijn als zijn lichaam. In verhouding met hun lichaam hebben de langste tongen van het dierenrijk.  Het reptiel houdt zijn tong opgerold in  zijn bek en ontrolt het met een snelheid van 20 km/uur om zo zijn prooi te pakken.

Krokodil

Afbeelding
Teken alleen cirkels, vierkanten, rechthoeken en driehoeken om de krokodil te maken. 1. Gebruik een wit potlood en liniaal. 2. Kleur alle vakken in met potlood of krijt of stift. 3. Ga over alle witte lijnen heen met witte verf

Schrijven groep 6

Dino's Een T-rex en een velociraptor lopen op straat.  Zegt de T-rex: 'Waarom lopen er geen mensen op straat?'  Dan antwoordt de velociraptor: 'Weet ik niet, maar ik heb mijn buik ervan vol!' Was Wat was was voordat was was was? Antwoord: Schone kleren.

Ogen van reptielen

Afbeelding
      oog van een slang                                                           oog van een slang     oog van een kikker                                                     oog van een hagedis    oog van een leguaan                                                   oog van een schildpad oog van een krokodil                                           oog van een kameleon